Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων


pano_giortipatatasΣυνεχίζοντας τις δράσεις της η Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησε με επιτυχία ανοιχτή συζήτηση (στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου) σχετικά με την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων της Νάξου και της Ηρακλειάς στο ΤΑΙΠΕΔ. Η δραστήρια Επιτροπή Αγώνα είχε καλέσει φορείς, συλλόγους και πολίτες τους οποίους ενημέρωσε σχετικά με τις δράσεις της και όλες τις εξελίξεις και κάλεσε τους πάντες σε επαγρύπνηση αλλά και ενεργή συμμετοχή στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών των νησιών.

Αναλυτικότερα:

Το βράδυ της Τετάρτης 13ης Αυγούστου 2014, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση της Επιτροπής Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.Στην συζήτηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο, του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των δημοτικών παρατάξεων Λαϊκή Συσπείρωση και Πολίτες για τα Νησιά μας, της Ο.Ν.Α.Σ, της ΠΕ.ΚΙ.Ν, της ΕΛ.Μ.Ε, του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, του Εμπορικού Συλλόγου Νάξου, των συλλόγων Σαγκριωτών, Δανακιωτών και Δαμαλιωτών, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αγίου Αρσενίου και Σαγκρίου καθώς και πλήθος πολιτών.
Η επιτροπή ενημέρωσε για την παραχώρηση των δημόσιων εκτάσεων στη Νάξο στο ΤΑΙΠΕΔ, για την μέχρι τώρα δράση της και για όσες δράσεις ακολουθήσουν. Έγινε επίσης ενημέρωση για την υποβληθείσα από πολίτες της Νάξου, Πάρου και Αντιπάρου προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης παραχώρησης.
Η επιτροπή αγώνα πρότεινε στους συλλογικούς φορείς:

Να ενεργοποιηθούν άμεσα και κατ’ αρχήν οι εκπρόσωποί τους, ως πολίτες.

Να συμμετάσχουν στην επιτροπή και στις δράσεις της, ως συλλογικότητες, προσωπικότητες, πολίτες.

Να υπογράψουν ως σύλλογοι το προς υπογραφή κείμενο.Να εκδώσουν σχετικό ψήφισμα.

Να ενημερώσουν τα μέλη τους και τους χωριανούς τους κατά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις τους και μέσω e-mail, καθώς και να τα προτρέψουν να υπογράψουν στο avaaz.

Να κάνουν συνελεύσεις και να εκδώσουν σχετικό ψήφισμα απ’ αυτές.

Να συλλέξουν υπογραφές στο κείμενο της επιτροπής.

Να συμβάλουν οικονομικά στις διάφορες ενέργειες.Η πλειοψηφία των φορέων και των συλλογικοτήτων εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στους στόχους της επιτροπής.Με βάση και τις προτάσεις που κατατέθηκαν χθες στη συζήτηση, η επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα της για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και Καλεί όλους τους πολίτες, τους συλλόγους, τους φορείς και τις τοπικές κοινότητες να συμμετάσχουν στον κοινό μας αγώνα και να πλαισιώσουν την επιτροπή η οποία είναι διαρκής και ανοιχτή.

Η επόμενη συνάντηση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Αυγούστου και ώρα 21:00, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Αρσενίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου