Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εγκαλεί τους βουλευτές για το εποχικό επίδομα




Casus belli αποτελεί για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Ρόδου η ψήφιση της τροπολογίας με την οποία θα μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας για 3,5 μήνες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Επίσης, καλεί τους βουλευτές του νομού να δηλώσουν άμεσα πως θα παραιτηθούν αν δεν γίνει η απαραίτητη αλλαγή του νόμου και επαναφοράς της τροπολογίας στο αρχικό στάδιό της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων Ρόδου αναφέρονται τα εξής:
«Με την κατάθεση από τους βουλευτές της τροπολογίας για το επίδομα ανεργίας και με την προϋπόθεση ότι αυτό θα υπερψηφιστεί την Τρίτη, προβλέπεται να επιδοτηθούν οι εποχικά εργαζόμενοι με 3 μήνες και 5 ημέρες ανεξαρτήτως των όσων ορίζονται από τον Ν.3986/11. Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου καταγγέλλει σε όλο το ροδιακό λαό τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την ταφόπλακα που βάζουν σε χιλιάδες ανέργους στα τουριστικά και όχι μόνο επαγγέλματα.
»Ο νεκροθάφτης υπουργός εργασίας και οι βουλευτές που θα το υπογράψουν την Τρίτη θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας διορθώσουν έστω και την τελευταία στιγμή τη μεγάλη αδικία που γίνεται σε βάρος χιλιάδων οικογενειών που από τον μήνα Ιανουάριο θα αναγκάζονται να πουλούν τα υπάρχοντά τους, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους.
»Όπως γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τρέχουν στον ΟΑΕΔ προγράμματα 2 δις εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα 150 εκατομμυρίων θα καταλήξουν στις τσέπες των εργοδοτών. Θα μπορούσε η δικομματική κυβέρνηση να σταματήσει να επιδοτεί τους μεγαλοκαρχαρίες και να δώσει τα λεφτά στους ανέργους. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ζητάμε δικαιοσύνη και διόρθωση της μεγάλης αδικίας που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων.»
«Προς κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας
»Μην πανηγυρίζετε, το μόνο που καταφέρατε να κάνετε για άλλη μια φορά είναι να εξαγριώσετε τον κόσμο. Μην επικαλείστε συνεχεία την τρόικα ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση (φόβου του Δαναούς και δώρα φέροντες). Εάν λοιπόν όπως λέτε τόσο καιρό θέλετε να βοηθήσετε, το μόνο πλέον μέσο πίεσης προς τη μνημονική – τροικανή κυβέρνηση είναι να δηλώσετε επισήμως ότι θα παραιτηθείτε άμεσα εάν δεν γίνει η απαραίτητη αλλαγή του νόμου, ώστε να δείξετε την επιτακτική ανάγκη αλλαγής και επαναφοράς της τροπολογίας στο αρχικό της στάδιο. Κάθε άλλη ενέργεια (ψήφιση της τροπολογίας) θα είναι αιτία πολέμου.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου δηλώνει ότι αυτή η τροπολογία δεν είναι ούτε ανάσα (όπως δηλώνει ο Κος Προύτζος) ούτε προσωρινή λύση γιατί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι πειραματόζωα. Εάν δεν υπάρξει αλλαγή από την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στους δρόμους».
Αρχική πηγή: εφημερίδα Πρόοδος Δωδεκανήσου
Αναδημοσίευση από ertopen.com

πηγη:http://www.apnet.gr/menu-anakoinoseis/menu-anak-syndikaton/7350-to-swmateio-ksenodoxoypallilwn-rodou-egkalei-tous-vouleftes-gia-to-epoxiko-epidoma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου