Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Χιλιάδες φτωχοί άνθρωποι ζουν σε υπόγειες σήραγγες στις ΗΠΑ (+ FOTOS, VIDEO)

                                                           

           

Στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, μιας χώρας από τις πιο ευημερούσες του κόσμου, χιλιάδες άστεγοι ζουν κάτω από τους δρόμους, σε υπόγειες σήραγγες.


Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της πόλης Κάνσας, ανακαλύφθηκαν βαθιές σήραγγες όπου μια ομάδα αστέγων ζούσε σε σκηνές, τους οποίους όμως αμέσως εκδίωξαν με την αιτιολογία "μη ασφαλές περιβάλλον".

Οι αρχές δήλωσαν ότι ζούσαν μέσα στην αθλιότητα, περιβαλλόμενοι από σωρούς σκουπιδιών και βρώμικες πάνες.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι άστεγοι και πώς έσκαψαν τόσο βαθιά τούνελ.

Το 2010, το φως της δημοσιότητας είχε δει και η ιστορία περίπου 1.000 ανθρώπων που ζούσαν σε περίπου 321 μίλια από σήραγγες, ακριβώς κάτω από τους δρόμους του Λας Βέγκας. Επίπλωναν τις κατοικίες τους όσο μπορούσαν, ορισμένοι μάλιστα είχαν και κρεβάτια, ντουλάπια, ακόμη και μικρές βιβλιοθήκες που ήταν γεμάτες από εγκαταλελειμμένα βιβλία.

"Αυτοί είναι κανονικοί άνθρωποι όλων των ηλικιών που έχουν χάσει το δρόμο τους, συνήθως μετά από ένα τραυματικό γεγονός", είχε πει σε δήλωση του ο Matthew O'Brien, ένας δημοσιογράφος ο οποίος είχε συναντήσει τους «ανθρώπους των τούνελ» τυχαία, το διάστημα που πραγματοποιούταν έρευνες για μία υπόθεση δολοφονίας, και ο ίδιος μετέπειτα ίδρυσε μια οργάνωση για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και έγραψε μάλιστα και ένα βιβλίο για το θέμα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, στους «ανθρώπους των τούνελ» συμπεριλαμβάνονται και πολλοί βετεράνοι πολέμου, οι οποίοι υποφέρουν από μετα-τραυματικό στρες. Επιπλέον, O'Brien εντόπισε και στοιχεία στις σήραγγες (παιχνίδια και αρκουδάκια) που αποδεικνύουν ότι στα τούνελ ζουν επίσης και παιδιά.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές στη Νέα Υόρκη, συνεχώς προσπαθούν να εκδιώξουν τους ανθρώπους που ζουν στις σήραγγες κάτω από την πόλη, αλλά οι προσπάθειές τους αποτυγχάνουν συνεχώς.

Εκτός από τις χιλιάδες των αστέγων που ζουν σε σήραγγες, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές. Αυτή είναι η περίπτωση περίπου 80 άπορων στη πόλη Lakewood του Νιού Τζέρσευ, οι οποίοι ίδρυσαν ένα 'κάμπινγκ' το οποίο μάλιστα έχει μια εκκλησία και ένα πιάνο.

Νωρίτερα φέτος τον Απρίλιο, κάτοικοι του καταυλισμού κατέληξαν σε συμφωνία με τις αρχές για τις λεπτομέρειες του σχεδίου για εκκένωση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η ύφεση στη χώρα τελείωσε και τα πράγματα βελτιώνονται, παραδείγματα σαν και τα παραπάνω σαφώς δείχνουν το ακριβώς αντίθετο, ότι η φτώχεια και ο αριθμός των οικογενειών χωρίς σπίτια στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται....







                                                                             πηγη:http://barbudosdesierramaestra.blogspot.gr/#!/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου