Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Για την απεργιακή διαδήλωση στη Νάξο 26-09-2012










Στη Νάξο έγιναν δυο συγκεντρώσεις: Μια στην πλατεία Μανδηλαρά όπου είχε καλέσει το ΠΑΜΕ και, τελευταία στιγμή κάλεσαν 8 σύλλογοι και σωματεία καθώς και ο Σύριζα, και η δεύτερη μπροστά από την Αγροτική τράπεζα στην παραλία που είχε καλέσει η Ανοιχτή Συνέλευση.



Αν και τα περισσότερα σωματεία είχαν προσυγκεντρώσεις έξω από τους εργασιακούς χώρους τους, χτες το βράδυ ανακοίνωσαν ξαφνικά κάλεσμα για την πλατεία.

Ο εμπορικός σύλλογος είχε καλέσει τα μέλη του να κλείσουν από τις 8πμ μέχρι τις 11πμ, πράγμα κάπως φαιδρό αφού τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν στις 10 το πρωί, ενώ η διαδήλωση ήταν γνωστό ότι θα γίνει μετά τις 12.00.

Ένα ακόμα ακατανόητο της κινητοποίησης είναι ότι οι σμυριδεργάτες -και οι κάτοικοι των ορεινών χωριών που κατέβηκαν για να τους στηρίξουν- πορεύτηκαν από την προσυγκέντρωσή τους στο Κέντρο Υγείας μέχρι την πλατεία Μανδηλαρά από τον Ποταμό, δηλαδή από ένα σημείο που δεν θα τους έβλεπε κανείς!

Στη συγκέντρωση της Συνέλευσης κάποια στιγμή προσέγγισε για να τραβήξει φωτογραφίες λαϊκιστής δημοσιογράφος που το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ρατσιστικά δημοσιεύματα διαδίδοντας το λόγο των χρυσαύγουλων. Οι σύντροφοι φρόντισαν να πάει από κει που ήρθε με την υπόκρουση «Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι».

Στην πορεία συμμετείχε αρκετά μεγάλο πλήθος για τα δεδομένα του νησιού, γύρω στα 500 άτομα και φωνάχτηκαν αρκετά συνθήματα.

Στο μπλοκ της Συνέλευσης ήταν περίπου 50 άτομα με παλμό και συνθήματα, αρκετά από τα οποία αντιφασιστικά. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία και κατέληξε στο Κέντρο Υγείας αφού διέσχισε την πόλη.



πηγη:http://autonomiprotovnaxou.blogspot.gr/2012/09/normal-0-microsoftinternetexplorer4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου