Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Συρία : "Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ" της ανατολικής μεσογείου?.......




Συρία: οι σφοδρότερες μάχες από την έναρξη της εξέγερσης






Αντεπίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο συριακός στρατός προκειμένου να ανακαταλάβει τους τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.




Οι ενισχύσεις που συγκεντρώνονταν εδώ και μέρες στα περίχωρα της πόλης «κατευθύνονται στη συνοικία Σαλαχεντίν, στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των ανταρτών και σε αρκετές συνοικίες μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες από την έναρξη της εξέγερσης», δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, προσθέτοντας ότι «η έφοδος άρχισε».

Η Γενική Επιτροπή της συριακής εξέγερσης, ένα ακόμη δίκτυο ακτιβιστών, έκανε λόγο για ενισχύσεις του στρατού στη Σαλαχεντίν «εν μέσω σφοδρών πυρών από βαρέα όπλα» και για μάχες μεταξύ κυβερνητικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων.


Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην περιοχή, οι βομβαρδισμοί χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα έχουν κλιμακωθεί, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν σε χαμηλά επίπεδα πάνω από την πόλη. 
Παράλληλα, πληθαίνουν τα αιτήματα για την αποστολή ιατρικής βοήθειας στις συνοικίες που εξελίσσονται οι μάχες. 
Η έφοδος των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ πραγματοποιείται τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την έναρξη αυτού του νέου μετώπου στις 20 Ιουλίου, με το στρατό να έχει ανακτήσει τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Δαμασκό, στην οποία σημειώθηκαν σφοδρές μάχες κυρίως στις συνοικίες που είναι εχθρικές στο καθεστώς του προέδρου Ασαντ.

Αρκετές χώρες της Δύσης είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για μια πιθανή έφοδο του στρατού κατά των δυνάμεων των ανταρτών, με την Ουάσινγκτον να μιλά για το ενδεχόμενο σφαγής στη χώρα αυτή ύστερα από 16 μήνες εξέγερσης κατά του καθεστώτος.

Την ανάγκη να γίνουν βήματα από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενίσχυσης της παρουσίας του στρατού του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ γύρω από το Χαλέπι και η απειλή της κυβέρνησής του να κάνει χρήση χημικών όπλων υπογράμμισε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Λονδίνο.

«Η στρατιωτική ενίσχυση στο Χαλέπι και οι πρόσφατες ανακοινώσεις όσον αφορά τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής είναι πράξεις μπροστά στις οποίες δεν μπορούμε να παραμείνουμε παρατηρητές ή θεατές», δήλωσε ο Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον σημείωσε από την πλευρά του ότι η Βρετανία και η Τουρκία ανησυχούν πως η κυβέρνηση του Ασαντ είναι έτοιμη να προβεί σε «κάποιες πραγματικά φοβερές πράξεις γύρω και μέσα στο Χαλέπι». «Αυτό θα ήταν εντελώς απαράδεκτο. Το καθεστώς πρέπει να καταλάβει ότι είναι παράνομο, κάνει λάθος και πρέπει να σταματήσει αυτό που κάνει», υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με το Reuters, η Άγκυρα έχει  αναλάβει τον εξοπλισμό των ανταρτών με οπλικά συστήματα, τα οποία είναι ρωσικής κατασκευής.
Εν τω μεταξύ τραγικός είναι ο απολογισμός, καθώς περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 14.000 ήταν πολίτες, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-’σαντ, τον Μάρτιο του 2011, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από τους 20.028 θανάτους που έχει καταγράψει αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση, οι 13.978 αφορούν πολίτες. Έχουν χάσει επίσης τη ζωή τους 5082 στρατιώτες και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και 968 λιποτάκτες, όπως είπε ο Ράμι ’μπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος της οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία.


                                            
πηγη:http://tvxs.gr/news/kosmos/syria-oi-sfodroteres-maxes-apo-tin-enarksi-tis-eksegersis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου