Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πιο πλούσια από ποτέ η Γερμανία




Πιο πλούσια από ποτέ η Γερμανία! Βίντεο

Πιο πλούσια από ποτέ η Γερμανία! Βίντεο : Οι Ευρωπαίοι και ειδικά ο Νότος αγωνίζονται να επιβιώσουν, αλλά όπως  δείχνουν επίσημα στοιχεία η Γερμανία είναι πλουσιότερη από ποτέ!  Οι Times σε

Οι Ευρωπαίοι και ειδικά ο Νότος αγωνίζονται να επιβιώσουν, αλλά όπως δείχνουν επίσημα στοιχεία η Γερμανία είναι πλουσιότερη από ποτέ!

Οι Times σε δημοσίευμά τους και σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Bundesbank, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει 4.7 τρισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου, συνταξιοδοτικά προγράμματα και μετοχές. Ο αριθμός αυτός, δεν περιλαμβάνει τα € 149 δις που κερδήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, μεσούσης της κρίσης.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Γερμανία είναι η μόνη που κερδίζει από την “τραγωδία” της νότιας Ευρώπης. Τα επίσημα στοιχεία που θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποκαλύψουν ένα ακόμη ρεκόρ για τη Γερμανία.Έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας την ίδια ώρα που Ισπανία και Ελλάδα έχουν ήδη τέσσερις φορές υψηλότερο ποσοστό από τη Γερμανία!
Κι όλα αυτά όπως επισημαίνουν οι Times δεν οφείλονται βέβαια στις εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων της Γερμανίας,αλλά και στην…εισαγωγή φθηνού χρήματος.

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η ΕΕ υπάρχει…για τη Γερμανία είναι ότι το Μάρτιο η Γερμανία παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση κατασκευαστικής δραστηριότητας ,με 31%! Οι Γερμανοί έχουν τόσο χρήμα να ξοδέψουν και στρέφονται όλο και περισσότερο στην αγορά σπιτιών.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο της γερμανικής τηλεόρασης που μετέδωσε η ΝΕΤ, όπου αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας το πόσο έχει επωφεληθεί η γερμανική οικονομία από την κρίση, εισπράττοντας μεγάλα ποσά.

Και μόνο τα κέρδη από τους τόκους που ανέρχονται με την πιο συντηρητική εκτίμηση στα 45 δισεκατομμύρια ευρώ να κατευθύνονταν στην ελληνική οικονομία με σκοπό την αναζωογόνηση της απασχόλησης και την ανακοπή των περικοπών των μισθών και των συντάξεων που βυθίζει την οικονομία στην ύφεση θα μπορούσε να αλλάξει την τύχη της χώρας και της ευρωζώνης.

Δείτε πως η γερμανική απληστία και η αποδοχή του να πένονται οι «εταίροι» τους επί των οποίων κερδοσκοπούσαν συστηματικά τα τελευταία χρόνια βάζει με νομοτελειακή ακρίβεια την Ευρώπη σε μεγάλες περιπέτειες…

Την Άνγκελα Μέρκελ υποδεικνύει ως κύρια υπεύθυνη για την εικόνα αποσάθρωσης της ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, χθες, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πολιτικός κατηγόρησε την καγκελάριο ότι προωθεί πολιτικές, οι οποίες αυξάνουν κατακόρυφα το κόστος δανεισμού χωρών της ευρωζώνης, την ώρα που η Γερμανία δανείζεται με μηδενικά επιτόκια.

«Η Γερμανία διέθεσε σήμερα ομόλογα ύψους 4,6 δις ευρώ με μηδενικό επιτόκιο-ρεκόρ. Την ίδια ώρα, το κόστος δανεισμού για άλλες χώρες αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτή η ανισορροπία είναι καταστροφική για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς, αναφερόμενος στη χθεσινή δημοπρασία, καθώς μία ενδεχόμενη ελληνική έξοδος ενδέχεται να οδηγήσει την κρίση της ευρωζώνης εκτός ελέγχου, σπρώχνοντας τους επενδυτές σε «ασφαλή» γερμανικά ομόλογα.

Ο κ. Σουλτς κατηγόρησε την κυρία Μέρκελ ως υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν υποστηρίζοντας ότι ευνοεί πολιτικές, οι οποίες τροφοδοτούν την ανισότητα μεταξύ βορρά-νότου, ενώ προειδοποίησε ότι μία τέτοια τακτική θα πλήξει, κάποια στιγμή στο μέλλον και τη Γερμανία.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός υπογράμμισε την ανάγκη να συζητηθούν πολιτικές, οι οποίες θα ενισχύσουν την απασχόληση, δεδομένου ότι η ανεργία των νέων σε κάποιες χώρες ξεπερνά το 50%, ποσοστό το οποίο υποστήριξε ότι είναι «καταστροφικό για τη δημοκρατία».

Σε ερώτηση, ωστόσο, αν θεωρεί ότι η κυρία Μέρκελ είναι απομονωμένη, λόγω και της ενίσχυσης του «αντίπαλου δέους» (του Φρανσουά Ολάντ), ο κ. Σουλτς δήλωσε: «Η Μέρκελ πρέπει να παραδεχτεί ότι σε άλλες χώρες υπάρχουν πλειοψηφίες με τις οποίες δεν έχει κοινά σημεία. Πρέπει να κάνει συμβιβασμούς. Δεν νομίζω, ωστόσο, ότι είναι απομονωμένη»





πηγη:http://www.madata.gr/epikairotita/economy/197811.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου