Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή της Ανοιχτής Συνέλευσης στους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού




Την προηγούμενη βδομάδα η Συνέλευση απευθύνθηκε στους πολιτιστικούς συλλόγους σχετικά με το θέμα των χαρατσιών στη ΔΕΗ στα πλαίσια της προσπάθειας κινητοποίησης όσο περισσότερων κατοίκων της Νάξου για αποτελεσματικότερη αντίσταση. Μαζί με το παρακάτω γράμμα επισυνάφθηκαν και τα κείμενα που έχει διακινήσει η συνέλευση στις παρεμβάσεις της στη ΔΕΗ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑΞΟΥ                                        ΠΡΟΣ
22/01/2012                                                ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑΞΟΥ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Για τη δημιουργία Δικτύου Αλληλεγγύης και Αντίστασης

Η επιβολή των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το κίνημα ανυπακοής που έχει αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, ανάγκασε την κυβέρνηση, να δώσει παράταση στις διακοπές του ρεύματος αλλά και να εξαιρέσει νοικοκυριά, από την υποχρέωση πληρωμής του.

Ξέρουμε ότι το κράτος θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να το επιβάλει και να το παγιώσει μαζί με μια σειρά από νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Δεν θα πρέπει ούτε μια στιγμή να επαναπαυτούμε, αλλά θα πρέπει να κλιμακωθούν οι προσπάθειες οργάνωσης του κόσμου με αίτημα να πάρει η κυβέρνηση πίσω τους εξοντωτικούς και άδικους φόρους.

Θεωρούμε ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα μπορούσαν να συμβάλουν στο όλο και μεγαλύτερο κίνημα άρνησης πληρωμών ανοίγοντας το θέμα στις περιοχές δράσης τους, ενημερώνοντας τον κόσμο και συσπειρώνοντάς τον ενάντια στην σκληρή πολιτική των κυβερνήσεων του ΔΝΤ.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι σαν ομάδες πολιτών που υπερασπίζονται τον πολιτισμό από τη θέση τους έχουν να παίξουν σοβαρό ρόλο στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της αντίστασης σε συλλογικό επίπεδο απέναντι στην λαίλαπα που βιώνουμε.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου προωθεί τη δημιουργία τέτοιων δικτύων για να αποτρέψει της διακοπές ρεύματος αλλά και να συμβάλει στην επανασύνδεσή του σε περίπτωση που κάποιο σπίτι μείνει χωρίς ρεύμα.

Για να έχει αποτέλεσμα αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει συνεργασία με κατοίκους από κάθε περιοχή, χωριό, και γειτονιά της Νάξου, καθώς επίσης να δημιουργηθούν τέτοια δίκτυα σε κάθε κοινότητα.

Κανένας να μη μείνει μόνος του, όλοι μαζί με αλληλεγγύη

Η αντίσταση στη σύγχρονη βαρβαρότητα είναι η καλύτερη υπηρεσία στον πολιτισμό
Η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου συνεδριάζει κάθε Δευτέρα στις 6.μμ στον πολιτικό-κοινωνικό χώρο Αντιμάμαλο, στην Χώρα Νάξου στην οδό Παπαβασιλείου. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: krisisassemblynaxos@gmail.com και στα παρακάτω τηλέφωνα.

6997220691
6971832042
2285022394

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου