Κυριακή 31 Ιουλίου 2011



Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ Χ. ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΤΗ!
fylakiΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ) ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΣΩ Ε.Ε., ΞΑΝΑΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Ομάδα Κρούσης (Task Force for Greece) που θα αναλάβει, με εντολή της Κομισιόν, το έργο του συντονισμού, της παρακολούθησης και της παροχής τεχνικής και κάθε άλλης βοήθειας προς την κυβέρνηση - στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου - συστήνεται το προσεχές διάστημα.
Η ομάδα αυτή θα υποβάλλει ανά τρίμηνο εκθέσεις προόδου και θα εκδίδει έκτακτες προειδοποιήσεις, εάν διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους στόχους.
Τη σύστασή της εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Η Κομισιόν αποφάσισε να τη συγκροτήσει καθώς όπως διαπίστωσε δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι του Μνημονίου Ι τόσο στο διαρθρωτικό όσο και στο δημοσιονομικό σκέλος.
Η ομάδα αυτή θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα αναφέρεται στον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν ενώ θα διαθέτει δύο στρατηγεία, ένα στην Αθήνα και ένα στις Βρυξέλλες. Επίσης, θα είναι σε ανοιχτή γραμμή και με το Μέγαρο Μαξίμου.
Στο στρατηγείο που θα βρίσκεται στην Αθήνα θα ενταχθούν όλοι οι κοινοτικοί που είναι αποσπασμένοι στη χώρα μας και είναι τοποθετημένοι σε διάφορα υπουργεία και οργανισμούς. Επικεφαλής του αναλαμβάνει ανώτερο, μέχρι πρότινος, στέλεχος της Κομισιόν, ο Χορστ Ράιχενμπαχ.
Τα μέλη της, περίπου 25 άτομα, θα αρχίσουν να πιάνουν δουλειά μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου