Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑRT-ATHINA 2011: Η μεγαλύτερη έκθεση σύγχρονης τέχνης

 Τις πόρτες της άνοιξε η δεύτερη μεγαλύτερη        έκθεση σύγχρονης τέχνης του κόσμου. Η ΑRT-ATHINA 2011 θα φιλοξενήσει έργα καλλιτεχνών, φορέων και γκαλερί από όλο τον κόσμο. Η ΑRT-ATHINA αποτελεί το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα και πρόκειται να προσελκύσει το ενδιαφέρον κοινού, συλλεκτών και φιλότεχνων.
Για μια ακόμη χρονιά η έκθεση ΑRT-ATHINA, η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Αrt-Amsterdam, πραγματοποιείται στο γήπεδο του Τae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.
Στην 17η διοργάνωση της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχουν 58 γκαλερί από 9 χώρες (Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ιταλία, Κύπρος) με έργα περισσότερων από 350 καλλιτεχνών, καθώς και 40 φορείς που σχετίζονται με τη σύγχρονη τέχνη (μουσεία, ιδρύματα, εκδόσεις τέχνης και media).
Το Παράλληλο Πρόγραμμα της ART-ATHINA 2011 περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές προβολές video art σε επιμέλεια της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της ομάδας QW3RTY καθώς και του περιοδικού Αθηνόραμα. Επίσης στο Παράλληλο Πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν προβολές ντοκιμαντέρ καθώς και μία σειρά δράσεων, happenings και ομιλιών σε συμπαραγωγή της ART-ATHINA.
Πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 16.000, αριθμός που οι διοργανωτές ελπίζουν φέτος να τον ξεπεράσουν.
Η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ART-ATHINA θεσμοθετήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης το 1993 και είναι μία από τις παλαιότερες εκθέσεις της Ευρώπης.

                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου